Gode råd til at vælge din næste kikkert


Kikkert Shoppen

https://kikkert-shoppen.dk/ blev åbnet tilbage i 2014 og er en del af Outdoor Adventure. Webshoppen opstod under ønsket om at lave en webshop, hvor omdrejningspunktet var kikkerter samt tilbehør til kikkerter.

Det betyder altså også, at du som kunde har et sted, hvor du kan få al den information du kunne tænke dig om emner indenfor optik og kikkerter.

I dag er Kikkert Shoppen en af Danmarks førende webshops med kikkerter og tilbehør, og har derfor også udvidet med et showroom, hvor du kan komme ind og prøve din kikkert, inden du beslutter dig for, hvilken du vil købe.

Den rigtige kikkert

For mange kan det godt virke som en sand jungle at skulle til at vælge en ny kikkert. Det er lige præcis i dette tilfælde, at Kikkert Shoppen kommer ind i billedet. Her kan du nemlig få rådgivning og samtidig også blive oplært i at betjene din nye kikkert.

Det vigtigste du skal gøre, er at sætte dig ordentligt ind i tingene. Altså med dette menes der de specifikationer, der er omdrejningspunktet for alle kikkerter i dag.

Et af de oftest stillede spørgsmål som kunder stiller til Kikkert Shoppen er hvad tallene efter kikkertmærket rent faktisk betyder. Og det kan du få et eksempel på lige her. Hvis der eksempelvis står 8×42 betyder det ganske enkelt at kikkerten forstørrer 8 gange og har en frontlinsediameter på 42mm.

Hvis man ikke ved det, så er frontlinsen den forreste linse og jo større den er jo mere lys kommer der ind i kikkerten.

Hvis man er på udkig efter en allround kikkert, så er det den klare anbefaling fra Kikkert Shoppen at man som regel vælger en kikkert med mellem 8 og 10 gange forstørrelse. Dette er fordi, at hvis man kommer meget over 10 gange forstørrelse, så kan det være svært at holde kikkerten stille, og netop derfor anbefales denne forstørrelse kun til meget specifikke behov.

Hvis du dog alligevel skulle have brug for større forstørrelser end 8 til 10 gange, så er det bedre at du går på udkig i zoomkikkerter, som du ligeledes kan få adgang til, ved blot at følge det ovenstående link. Med disse kikkerter får du nemlig helt op til 75 gange forstørrelse i nogle af de største kikkerter.

For at gøre det helt enkelt så er forstørrelse og frontlinsediameter de vigtigste parametre, som du skal tage højde for, når du skal vælge den rette kikkert.