Jagtudstyr – hvad skal man vælge


Du kender det sikkert, du står og skal pakke dit grej til en jagttur, men hvad er det nu lige man skal have med, for man kan hurtigt have lyst til at pakke alt hvad man ejer. Listen af jagtudstyr er lang, og man kan hurtigt få en fornemmelse af man kan få brug for det hele på sin jagt.

 

Det første du bør udvælge, er dit våben. Du ved det sikkert godt, men vi tager den lige alligevel, måske du står og skal på din første jagt. Hvilken jagt du skal på, afhænger hvilket våben du får brug for. Skal du f.eks. på andejagt vil du få brug for et haglgevær. Skal du derimod på bukkejagt vil du få brug for en riffel. Hvilket haglgevær eller riffel du vælger, er op til dig, det vigtigste er bare det er det rigtige våben. Når du har valgt dit våben, kan du overveje om du får brug for tilbehør til dit våben. Det kunne f.eks. være en vildsvinelygte, hvis du skal på grisejagt, som typisk foregår i mørket.

 

Dernæst kan du med fordel finde din jagtrygsæk eller rygsækstol frem. En god rygsæk er altid godt til jagt, du vil gerne have dine hænder frie til at kunne bruge dit våben, kikkert eller til at bære andre ting som ikke vil kunne ligge i din rygsæk. Fordelen ved en jagtrygsæk er, at de er udviklet med henblik på brug til jagt. Derfor har de fleste jagtrygsække plads til f.eks. dit våben, så du heller ikke behøver bære på det i hænderne. Vælger du en rygsækstol, får du en rygsæk med stol, hvilket kan være praktisk at have med sig, da man på jagt hurtigt kan komme til at tilbringe mange timer det samme sted.

 

Hvad skal der så i din jagtrygsæk? Skal du afsted før solopgang eller hjem efter solnedgang, kunne det være praktisk med en kraftig lommelygte. En god jagtkniv eller et slagtesæt til når du har skudt byttet. Vi anbefaler også du gør plads til sikkerheden, i form af skydebriller og/eller jagthøreværn. Et par jagthøreværn er udviklet specielt til jagt, sådan at de beskytter dine øre mod lyden når du affyre dit våben, men de er samtidig lavet så du kan snakke med andre mens du har dem på. Skal du alene afsted, og ved du af erfaring, at det kan være svært at lokke byttet frem der hvor du skal på jagt, kan du også overveje at gøre plads til et lokkekald i din jagtrygsæk.

 

Der findes meget mere jagtudstyr end det nævnte, og hvad du skal have med på din jagt, afhænger af dit behov. Hos Jagtland.dk har de det hele, her finder du alt hvad du har brug for til din jagt. Du finder alt det ovennævnte udstyr og meget mere. Det er ikke sikkert du får brug for det vi har nævnt, men nu ved du at det findes. Vi anbefaler du overvejer nøje, hvad du får brug for på din jagt, da det kan være fordelagtigt, at din rygsæk ikke vejer for meget.

 

God jagt !