Alt om jagt i Sydafrika

Jagt i Sydafrika med elefant

Måske lyder det som en uopnåelig drøm at tage på jagt i Afrika, men de sidste års udvikling gør, at det i dag er økonomisk overkommeligt for de fleste af os, og i mange tilfælde endog noget billigere at jage en uge i Sydafrika end tre dage i Polen.

Og Afrika har en vildtrigdom som ingen andre områder kan bryste sig af. Lad os gå til bekendelse med det samme og advare om, at har man først været af sted een gang på savannen eller i bushen, ja, så er man solgt og bliver nødt til at vende tilbage igen og igen!

Kontinentet du husker

Afrika vi du huske med alle sanser: Lyden af cikaderne og de tusindvis af småfugle, der med et ændrer sang, når du nærmer dig vildtet. Smerten når benene sover fordi du ikke turde bevæge dig, da kuduen stod og stirrede efter dig.

Den smukke impalabuk, der gjorde sig til for hunnerne, og som netop i skuddet kastede sit blik på dig. Duften af springbukkens kirtel efter skuddet, hvor den just har åbnet sin rygblomst af hvide hår, før den forendte.

Det afrikanske vildt vil give dig helt nye oplevelser, da det reagerer væsentligt forskelligt fra det danske.

Hvorfor har antiloperne eksempelvis en “dødståre”, der forlader dyrets øje, når det forender? Som tilgift får du mellem alle de intensive skudsituationer et væld af oplevelser med andre afrikanske dyr, med landskabet, med jagtfæller og størst af alt med den på alle måder fantastiske natur.

Lokalt overblik

Vores folk på stedet har hele tiden fingeren på pulsen. Jagtarealerne er testede, og vi forventer intet mindre end den bedste service af jagtudbyderne. Nogle vil påstå, at trofæets størrelse er underordnet, men selvfølgelig vil man være mere tilfreds, når man ved, at det gode trofæ er repræsentativt for et stærkt eksemplar af arten, og at dette har veget pladsen for et nyt dyr, der nu kan overtage formeringen.

Alle trofædyr er derfor garanteret SCI-medaljer, og der vil under ingen omstændigheder forekomme udgifter, som du ikke på forhånd er gjort opmærksom på allerede før udrejsen.

Med andre ord også økonomisk vished fra start til slut.

Sydafrika

I Sydafrika møder du et tilgængeligt jagteventyr, der er intenst og spændingsmættet som andre steder i Afrika.

I tidens løb har vi gjort ikke så lidt ud af at gøre vores lokale samarbejdspartnere begribeligt hvad en dansk jæger forstår ved god jagt, og vi sætter en ære i at tilbyde en jagtoplevelse, der huskes for det gode.

Forberedelser

Til gengæld håber vi på, at hver eneste jæger sætter en ære i at træne riffelskuddet eller bueskydningen, så træfsikkerheden er optimal. Konditionen bør også være rimelig, for afrikansk jagt foregår i lange passager til fods. Det giver de bedste chancer og er uden diskussion også den måde man bedst oplever vildtet og landet på. Ikke fordi der skal være tale om selvpineri, men blot en fysisk konstitution, der sætter dig i stand til at gennemføre en god lang pürch med eventuel eftersætning af vildtet.

Tidligere Afrika-jægere vil nikke genkendende til ovenstående, men tro ikke at alt er prøvet. I Afrika kan alt stadig lade sig gøre. Kom endelig med dine specielle ønsker. Så længe etikken holder, vil vi give dig et tilbud, du ikke kan sige nej til.