Alt om jagt i Tanzania

Jagt i Tanzania mod en tiger

Den klassiske afrikanske safari er i realiteten opfundet og udviklet i Østafrika, som Tanzania er en del af. Tidligere jagede man også i både Uganda og Kenya, men det er ikke længere muligt og hvis man har lyst til at gå i de store jægere og litteraters fodspor så er Tanzania stedet.

Her skal man næsten dukke sig for historiens vingesus. Det var på disse breddegrader at den navnkundige John Hunter nåede at nedlægge over 1.000 elefanter og et antal bøfler så overvældende, at man i dag ikke kan fatte omfanget.

Karen Blixen, Ernest Hemingway, Rudolf Sand og Robert Ruark er blandt de mange store jægere som siden hen også blev store forfattere, og gengav deres oplevelser, så jagten i Tanzania i dag er både mytologisk, sagnomspunden og lige så inciterende som dengang for 100 år siden da det hele rigtig tog fart.

Landet

Mod nord, ved grænsen til Kenya, rejser Kilimanjaro sig til en dominerende, hvidtoppet og eventyrlig del af landskabsbilledet, der for foden af Afrikas højeste bjerg også præges af kæmpe savanneområder, og bjergjungler der året rundt henligger dampende af væde og evigt grønne.

Serengeti Nationalparken er blandt de mere berømte stednavne, som sammen med landets enestående tætte vildtbestand gør Tanzania til et jagtland næsten uden sidestykke.

Savannen

Store områder af Tanzania er præget af åben græs- og buskland, som til daglig blot omtales som savannen. Klimaet er for en nordeuropæer ganske behageligt, og jagtområderne er store vidtstrakte vidder hvor der fra tid til anden ligger en landsby, en skole og lidt landbrug. Hegn er en by i Sydafrika. Når man går på jagt i Tanzania er det for alvor på den frie vildtbane.

Det er staten der ejer det meste af jagtjorden, og den udlejes i koncessioner på typisk fem år af gangen til de forskellige jagtoperatører. Fordelingen foregår ofte med udgangspunkt i en auktion.

Vi har i samarbejde med Natasha Illum Berg adgang til en række af Tanzanias bedste koncessioner. Det betyder samtidig, at vi kan tilbyde jagt på samtlige jagtbare arter i Tanzania.

Natasha Illum Berg

Vi har etableret et stærkt samarbejde med en af de få danske professionelle jægere i Tanzania; Natasha Illum Berg. Hun lever på alle måder op til de forventninger der knytter sig til den klassiske safari. Hun er for længst blevet anerkendt som professionel jæger og har endvidere cementeret sine litterære ambitioner med indtil videre to anmelder roste bøger.

Jagtmuligheder

42 dages jagt til fods. Der bliver udtaget en 21 dages licens pr. jæger, hvilket gør det muligt at nedlægge alle vildtarter, som er lovlige.

Jagten er naturligvis planlagt i detaljer og gennemføres tro mod konceptet. Vi ligger vægt på at dialogen omkring arrangementet er tæt således at vi får afdækket om dette koncept passer til Dem som kunde.

Jagtbare arter

Vi ønsker på forhånd at tilkendegive at dette arrangement indebære mange menneskers arbejde samt en omfattende planlægning. Prisen er derfor ikke givet på forhånd og bør for Dem, som kunde, være af underordnet betydning. Vi ønsker principielt kun at arrangere 42 dages arrangementet og tager ikke “korte” arrangementer ind medmindre der er ekstraordinær ledig kapacitet.